Spirituele genezing

Mens en dier zijn spirituele, mentale, emotionele en lichamelijke wezens. Bij spirituele genezing worden mens en dier via een geestelijke dimensie aangesproken op hun authentieke spirituele kern. Deze innerlijke kern straalt kracht uit die voortkomt uit hogere dimensies en overstijgt dan ook de 'aardse' indeling in spiritueel, mentaal, emotioneel en lichamelijk. Dus niet enkel pijn en/of ziekte worden behandeld, maar de mens en dier in zijn geheel.

Wat er concreet gebeurt, in geval van lichamelijke klachten, is dat mijn handen naar de plek gaan waar het 'probleem' zit. Mijn handen zijn enkel een modus, een 'aardse' vorm om het proces te ondersteunen, een geleider. Mijn linkerhand gaat naar de plaats waar de pijn en/of ziekte zich heeft gemanifesteerd zodat deze kan oplossen. Met mijn rechterhand geef ik sturing aan het zelfhelend vermogen van de persoon c.q. het dier. Zo gaf ik in het verleden altijd helende vibraties door, dit was mijn standaard wijze van werken. Inmiddels is dit niet meer nodig en gaat het ook zonder mijn handen als geleider. 

Zoals ik eerder al benoemde, worden mens en dier aangesproken op hun authentieke kern van zijn, iemands ware wezen. Vanuit deze innerlijke kern straalt de genezing door mens en dier. Mensen en dieren genezen -in wezen- dus zichzelf. Mijn aanwezigheid fungeert als een soort katalysator. Net als een vonkje dat in de buurt komt van een lontje, dat in zich alle nog ongemanifesteerde krachten waarborgt om te gaan gloeien en branden. In het verleden ging ik veelal op huisbezoek. Dit doe ik tegenwoordig niet meer, ik ontvang enkel nog mensen op de praktijklocatie in Son. Tevens is een consult op afstand mogelijk. Zie Aanbod.

De klachten waarvoor men genezing vraagt varieren van diverse ziekten, (chronische) pijn, ontstekingen, spier- en gewrichtsklachten, hartklachten, eczeem, allergieën, epilepsie, artrose, reuma, hernia, hoofdpijn, migraine, herstel na een ongeluk / trauma, etc. Het is ook niet zo belangrijk wat precies de klacht is, aangezien de genezing de persoon (c.q. het dier) in totaliteit beïnvloed. De healing tilt iemand als het ware naar een hoger plan, alwaar de lagere trillingen van ziekte, disbalans, etc, simpelweg niet kunnen bestaan.

De klachten verdwijnen meestal direct of vaak de volgende dag. Het kan ook voorkomen dat het een paar weken duurt en dat er in de eerste week een verergering optreedt. Dit komt omdat het systeem direct reageert op heling en de 'oude energieen' er uit wil werken. Over het algemeen ervaren 9 van de 10 mensen en dieren binnen een dag tot een week een diepgaande verandering, variërend van verlichting van de klachten tot algeheel herstel. Veelal gaat lichamelijke genezing automatisch gepaard met een positieve verandering in bewustzijn.

Belangrijk te vermelden is dat ik alleen mensen en dieren kan helpen, indien zij zelf de wil tot verandering c.q. genezing hebben. En hierbij ook de verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen voor diens eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid. Met betrekking tot mensen geldt; indien iemand op bewust of onbewust niveau niet 'wil' veranderen c.q. genezen, om wat voor reden dan ook, dan kan ik iemand niet van dienst zijn.

Een consult is zeker helpend in nagenoeg iedere situatie, maar als iemand zelf niet in staat is of niet open staat om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor diens gedachten, woorden en daden, dan zal het effect van een consult op een gegeven moment verloren gaan. Dat is simpelweg zonde.

Met het oog op dieren geldt, dat dieren vanuit hun instinct en overlevingsmodus direct mee willen met een opbouwende verandering en in principe altijd de wil tot een betere gezondheid c.q. genezing hebben. Uitzondering is uiteraard, dat wanneer een dier voelt dat het tijd is om heen te gaan, het dier de wil tot leven al grotendeels heeft los gelaten. Indien dit speelt, is dit enkel te respecteren en zal ik dit ook op gepaste wijze communiceren met de eigenaar.

logo

Praktijk voor de Toekomst